Zoznámte sa s Herkulesom

Táto modelová rada bola inšpirovaná príbehom o Herkulesovi. Herkules, bol jedným z najslávnejších gréckych polobohov. Bol synom boha Zeusa, od ktorého zdedil silu. Tak ako zdedil Herkules silu po svojom otcovi zdedili aj tieto hodinky kľúčové vlastnosti od svojho predchodcu Invicta Bolt Zeus.

Masívne prevedenie a množstvo funkcií

Pokiaľ hľadáte nenáročné formálne hodinky, tieto to rozhodne nebudú. Pre mnohých ľudí, ktorí siahnu po týchto hodinkách je hlavnou výhodou to, že sú vďaka masívnemu ciferníku s priemerom až 53 milimetrov doslova neprehliadnutelné. Na ich neobyčajnosti im pridáva aj luneta po ktorej sa tiahne reťaz, ktorá je z nerezovej ocele. Luneta hodiniek je rozdelená na 60 dielikov a perfektne poslúži na amatérske potápačské aktivity.

Ciferník hodiniek je chráneny Flame Fusion krištálom, ktorý ma Invicta patentovaný. Jedná sa o laboratórny spôsob výroby syntetického zafíru. Veľkou výhodou tohto sklíčka je že patrí prakticky k najtvrdším minerálom. V stupnici tvrdosti minerálov by bolo na druhom mieste za diamantom. Jeho nevýhodou je vysoká krehkosť.

Na ciferníku nájdete dva chronografy a indikátor dňa v týždni. Jeden chronograf meria čas do 60 sekúnd a druhý až do 30 minút. Indikátor dňa v týždni ako to už z názvu vyplýva – zobrazuje deň v týždni. Samozrejmosťou je aj dátumovník. Hodinky majú aj luminiscenčné ručičky, avšak aby bol efekt 100% je potrebné aby boli celý deň vystavené svetlu.

Švajčiarsky strojček

Tie najlepšie hodinky potrebujú spoľahlivý strojček, aby ich udržal v pravidelnom pohybe. Švajčiarsko si získalo závideniahodnú povesť výrobcu špičkových hodiniek. Tieto hodinky poháňa švajčiarsky strojček Ronda Z60. Spoločnosť Ronda je dnes jedným z najväčších svetových výrobcov švajčiarskych strojčekov.
Podľa oficiálny stránok spoločnosti Ronda by mal tento strojček udržiavať čas v rozmedzí -10 / + 20 sekúnd za mesiac. Nová batéria by mala vydržať 50 mesiacov. Tento kaliber má funkciu úspory energie (hacking), ktorá zastaví druhú ručičku, keď je koruna vytiahnutá. Tým sa zníži spotreba energie asi o 70%. Nezabudnite, že ak necháte bežať chronograf, batéria sa vybije rýchlejšie.
Viac informácií sa dočítate na oficiálnych stránkach výrobcu.

Korunka, bočné tlačidlá a vodotenosť

Hodinky sú vodotesné do 200 metrov – sú teda vhodné na plávanie, šnorlchlovanie a amatérske potápanie. Bočné tlačidlá a korunka sú šróbovatelné a pri nastavení času a chronografu je potrebné ich odšróbovať. Je nesmierne dôležité, aby ste si vždy overili či je korunka pri kontakte s vodou dôkladne zašróbovaná.

Zhrnutie

Pokiaľ hľadáte reprezentatívne, exkluzívne a masívne hodinky – sú Invicta 30546 Herkules práve pre vás. Hodinky kúpite za cenu 659€ na tomto linku.